Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.veterinarska-ambulanta.net   so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) ter kodeksov za elektronsko in spletno poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.veterinarska-ambulanta.net (v nadaljevanju »spletna stran«), ko jo upravlja podjetje Diagnoza d.o.o.(v nadaljevanju »ponudnik«), pravice in obveznosti ponudnika in uporabnika  (v nadaljevanju »uporabnik« ) ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Ponudnik:
DIAGNOZA, d.o.o.
Vodnikova cesta 243
1000 Ljubljana

Dostopnost informacij na spletni strani www.veterinarska-ambulanta.net

(povzetek zakonodaje)

Varnost spletne strani

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov.

E-novice in privolitve, ki se nanašajo na prejemanje www.veterinarska-ambulanta.net e-novic.

Na Veterinarski ambulanti Diagnoza sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov(angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanjewww.veterinarska-ambulanta.net e-novic o aktualnih trendih in novicah, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: e-pošta in IP naslov naprave, s katere se prijavlja. Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

[1] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje zoo-trgovina.si novic o aktualnih trendih in drugih zanimivostih velja do preklica in obsega:
uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih novicah
uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno
izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk
obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)
izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh zoo-trgovina.si, nam omogočajo izvajanje kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh www.veterinarska-ambulanta.net, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

Vaše pravice

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov diagnoza.ambulanta@gmail.com in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

Pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki: posameznik ima pravico do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi z njim, da se seznani z obdelavo in da preveri njihovo zakonitost;
Pravica do popravka oz. dopolnitve osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da www.veterinarska-ambulanta.net brez nepotrebnega odlašanja popravi njegove netočne osebne podatke;
Pravica do izbrisa osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da www.veterinarska-ambulanta.net brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, v obsegu, kot ga dovoljuje veljavna zakonodaja;
Pravica do omejitve obdelave: posameznik ima pravico doseči, da zoo-trgovina.si omeji obdelavo osebnih podatkov, kadar oporeka točnosti osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in namesto izbrisa osebnih podatkov zahteva omejitev njihove uporabe, ter v primerih, ko www.veterinarska-ambulanta.net njegovih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo njegovih pravnih zahtevkov;
Pravica do prenosljivosti podatkov: posameznik ima pravico, da prejme svoje osebne podatke, ki jih je posredoval zoo-trgovina.si v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter pravico da te podatke www.veterinarska-ambulanta.net posreduje drugemu upravljavcu, kadar je do tehnično izvedljivo.
Pravica posameznika do ugovora: posameznik ima pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se le-ta izvaja zaradi zakonitih interesov, zaradi katerih si www.veterinarska-ambulanta.net osebnih podatkov, kadar se ti obdelujejo za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, v kolikor je povezno s takim neposrednim trženjem. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se njegovi osebni podatki ne obdelujejo več
Pravica do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.
Postopek uveljavljanje pravic

Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov diagnoza.ambulanta@gmail.com.

Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika www.veterinarska-ambulanta.net storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da se ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Varstvo potrošnikov

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

* jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
* pošiljatelj bo jasno razviden,
* različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
* jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
* željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik spoštoval.


Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. 
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na e-mail naslov. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda prek e-poštnega naslova www.veterinarska-ambulanta.net.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v 5 (petih) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljuvbljani. Ponudnik in uporabnik (kupec), kot udeleženca v elektronskem poslovanju, medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Želimo vam lep dan.

Kontakt Kako do nas

Logo Veterinarska ambulanta

Ambulanta za male živali
Vodnikova cesta 243
1000 Ljubljana (Dravlje)
Delovni čas:
pon. - pet.: 8:30 - 19:00
sob.: 8:00 - 12:00

Dežurstvo:
031 641 143


Trgovina za male živali
pon. - pet.: 8:30 - 19:00
sob.: 8:00 - 12:00

diagnoza.ambulanta@gmail.com


Imate vprašanje za nas?

Vse pravice pridržane. Ambulanta za male živali | Vodnikova cesta 243, 1000 Ljubljana (Dravlje) I Delovni čas: pon. - pet.: 8:30 - 19:00, sob.: 8:00 - 12:00 I Izdelava; LUXmedia
zapri Na spletnih straneh Veterinarska-ambulanta.net uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.